ROW for FUN - To the Sea KAYAK SPECIAL TOUR

Năvodari, Constanța    02 Jul 2019

ROW for FUN – To the Sea Kayak Special Tour ne provoacă să ne depășim barierele sociale create de-a lungul timpului și să promovăm libertatea de mișcare a persoanelor cu dizabilități locomotorii și mentale, prin organizarea de evenimente nautice speciale într-un cadru natural mirific, pe canalul Dunăre - Marea Neagră (zona Năvodari). Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități fizice și/sau mentale.

To the Sea Kayak Special Tour este un eveniment ce are ca obiectiv atragerea atenției asupra barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Este un semnal de alarmă pe care dorim să îl tragem cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și accesul lor deplin și egal în societate. Ne dorim ca acest eveniment să fie doar începutul unui șir lung de evenimente destinate persoanelor cu dizabilități, prin care să reușim să le oferim un strop de bucurie, prin a-i angrena în activități recreative și distractive, să simtă că și ei au dreptul la viață.

Vă așteptăm într-un cadru unic să ne plimbăm cu caiacul pe canalul Dunăre - Marea Neagră (zona Năvodari).

Startul aventurii pentru persoanele cu dizabilități, cu caiace adaptate nevoilor lor de deplasare, se va da de la Baza Nautică de la Năvodari. Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru un număr de 10 persoane cu dizabilități.

Locul de întâlnire va fi în parcarea bazei nautice, începând cu ora 15:30, unde se va derula ședința tehnică, urmând ca STARTUL să se dea la ora 16:00.

Acest eveniment nu este o competiție! Kayak Special Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de 10 participanți.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți INFORMAȚII TRASEU, Regulamentul oficial și Recomandări.

 

 

INFORMAȚII TRASEU

1. Locul și durata desfășurării evenimentului

Tip traseu: pe canalul Dunăre – Marea Neagră (zona Năvodari)

Nivel pregătire: începător

Traseul To the Sea Kayal Special Tour este accesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii și mentale. Se recomandă atât participanților, cât și asistenților personali grijă în hidratare, alimentație și echiparea corespunzătoare condițiilor meteo (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Traseul se va desfășura pe canalul Dunăre – Marea Neagră. Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, alături de grupul de participanți și, măsura în care există participanți care au nevoie de asistență, aceasta le va fi acordată.

Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoane cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace adaptate persoanelor cu dizabilități.

Pentru condițiile ce trebuie îndeplinite vă rugăm să citiți secțiunile Recomandări și Regulamentul oficial de pe site.

OBSERVAȚII

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa persoanele înscrise despre aceste modificări.

 

2. Condiții de participare

Vârsta minimă* pentru participarea la To the Sea Kayak Special Tour este de 7 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

______

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau asistent personal) este de acord că Organizatorul nu poate fi considerat responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (asistent personal) trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

 

3. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere alăturate, până vineri, 28 iunie 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 10 persoane cu dizabilități, împreună cu părinții/asistenții personali pot lua parte la aventura To the Sea Kayak Special Tour!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze locul său, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa: office@aisser.ro.

 

4. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea din spatele Bazei nautice, cu mențiunea că părinții/ asistenții personali își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoanele cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace adaptate persoanelor cu dizabilități.

 

5. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, pelerină de ploaie, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate al asistentului personal. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), se va completa la fața locului.

 

REGULAMENTUL OFICIAL

1. Organizatorul evenimentului To the Sea Kayak Special Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa participanții despre aceste modificări.

 

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

Kayak Special Tour este un eveniment cu caiace destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, însoțite de părinți/tutori/asistenți personali, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura marți, 2 iulie, pe canalul Dunăre-Marea Neagră (zona Năvodari). Evenimentul va începe la ora 15:30, din zona Bazei nautice. Punctul de întâlnire este în parcarea Bazei nautice. Participanții sunt așteptați la punctul de întâlnire începând cu ora 15:30 până la 16:00. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 16:00 nu va mai putea participa la evenimentul To the Sea Kayak Special Tour.

 

3. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la To the Sea Kayak Special Tour este de 7 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau/și părinte/ asistent personal) este de acord că organizatorii și personalul responsabil pentru eveniment nu pot fi considerați responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (părinte/ asistent personal) trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

 

4. Echipament obligatoriu

• Vor fi permise numai echipamentele puse la dispoziția participanților oferite de Organizator exclusiv la acest eveniment;

• În cazul unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul și/sau persoana asistată este/sunt obligat (ți) să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind asistat (ți) de către un reprezentant al Organizatorului, doar în cazul în care defecțiunea este minoră.

• Echipamentul Organizatorului va putea fi utilizat exclusiv doar pe durata evenimentului, ce va fi înmânat la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze echipamentul alocat și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

 

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea Bazei nautice, cu mențiunea că părintele/ asistentul personal își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoanele cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace adaptate persoanelor cu dizabilități.

 

6. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari de soare (după caz);

• Echipament specific activității derulate;

• Telefon mobil.

 

7. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere, până vineri, 28 iunie 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Conform proiectului „Row Adventure”, doar 10 persoane cu dizabilități, însoțite de părinți sau asistenți personali pot lua parte la aventura To the Sea Kayak Special Tour, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze altcuiva locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa office@aisser.ro.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

 

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, pelerină de ploaie, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere generală (formular prestabilit), ce se va completa la fața locului.

 

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: în parcarea Bazei nautice, la ora 15:30, când va fi organizată o Ședință tehnică dinaintea Startului.

Traseul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor lor (părinți, tutori, asistenți personali), gradul de dificultate fiind începător!

 

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți prin coordonatorii de traseu.

 

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare, precum și Regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj pentru utlizarea echipamentelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual, în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

 

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru persoanele cu dizabilități;

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături grupul de participanți;

• asigură punctul de rehidratare/alimentare/verificare echipamente;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amânarea/anularea evenimentului.

 

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura To the Sea Kayak Special Tour pe proprie răspundere;

• participanții și/sau însoțitorii lor se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să respecte următoarele reguli:

–  participantul din față, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• Participantul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (alte echipamente) nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• concurenții trebuie să cunoască Regulamentul și să participe la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de Organizator în Ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu, ce va fi comunicat în ședința tehnică.

 

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea, șicanarea etc.);

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

 

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea To the Sea Kayak Special Tour este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.rowadventure.eu.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Row Adventure”, în cadrul căruia se derulează.

 

02 Jul 2019 15:30

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

UE RO GOV INTERREG