ROW for FUN – Sucidava Adventure

Corabia, jud. Olt    11 Aug 2019

Pe urmele strămoșilor daco-romani, pornim în aventura ROW for FUN, într-o expediție cu canoea pe Dunăre, la Corabia.

Prima atestare documentară a localităţii datează din 1596, dar pe arealul său au fost descoperite urme de locuire încă din Neolitic. La Celei a existat o puternică aşezarea daco-romană cu numele Sucidava şi un pod peste Dunăre construit în perioada împăratului Constantin cel Mare. Sucidava a fost distrusă de avari în jurul anului 600.

Dezvoltarea aşezării s-a făcut în special după 1829, pe seama activităţilor portuare, cu precădere dedicate exportului de cereale. În 1864 începe construcţia portului nou, numit „Voievod Mircea”.

Localitatea Corabia a fost înfiinţată la sfârșitul anului 1871, prin comasarea aşezărilor Daseva, Corabia şi Celei. Corabia a devenit oraş în 1881.

Evenimentul ROW for FUN – Sucidava Adventure îți propune o incursiune în mrejele istoriei antice, venind cu un pachet turistic inedit pentru familiile cu copii, iubitoare de natură, Dunăre și amatoare de aventură pe apă.

Traseul este de 1 zi, cu punctul de plecare și de întoarcere la Corabia, la KM 637 al Dunării, în județul Olt.

Hai să evadăm împreună din haosul urbei aglomerate, într-o aventură unică pe apă, pentru un strop de relaxare, adrenalină și multă voie bună alături de noi. Promitem acest eveniment să fie pentru tine și familia ta o experiență de neuitat!

Am adunat totul ca pentru propria noastră familie: echipament performant (canoe, veste de salvare cu flotabilitate superioară), cei mai buni ghizi turistici brevetați și pe noi înșine să îți fim alături în marea aventură pe Dunăre.

Acest eveniment nu este o competiție!

ROW for FUN – Sucidava Adventure este un eveniment fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți – 20 de persoane.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți Informații traseu, Program eveniment și Regulament de participare.

 

 

INFORMAȚII TRASEU

Tip aventură: Aventură de o zi, în care ne plimbăm cu canoea pe Dunăre, în zona portului din Corabia, însoțiți fiind pe întregul traseu de un ghid turistic, pentru a descoperi obiectivele atractive de aici și locuri frumoase unde rodește natura de-a lungul fluviului, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic, de neuitat. Noaptea de 10 spre 11 august o vom petrece la Hotel Sucidava (vezi mai jos condițiile).

Tip ambarcațiuni: Canoe pentru 4 persoane

Link traseu - https://www.rowadventure.eu/trasee/traseu-de-o-zi-la-corabia

Traseul este indicat începătorilor fără experiență, familiilor cu copii care își doresc o experiență aventuroasă cu canoea pe Dunăre, care să le întărească legătura familială și să lege noi prietenii.

 

Durată și locație: traseul durează o zi, cu punctul de plecare și de întoarcere la Corabia, la km 637 al Dunării, în județul Olt; participanții sunt transportați de echipa organizatoare la punctul de plecare din Corabia împreună cu echipamentul și bagajele pentru toată echipa.

Plecarea se va face din Portul Corabia cât mai devreme, de dimineață, pentru a ne putea plimba și pentru a admira în voie frumusețea peisajului, fără să fim constrânși să impunem un ritm prea alert pentru vâslit. Plimbarea pe Dunăre va fi într-un semicerc, urmând să ne strecurăm printre ostroave de o frumusețe rar întâlnită, pentru a ajunge din nou la Corabia.

Ca orice traseu de o zi cu întoarcere în punctul de plecare, plimbarea pe Dunăre de la Corabia presupune vâslitul în amonte, deci împotriva curentului, ceea ce înseamnă mai mult efort depus la întoarcere.

 

Obiective turistice din zonă:

- obiective de agrement: Portul Corabia, reabilitat cu fonduri europene în 2014, plaja și Parcul central;

- obiective turistice cultural-istorice: Castrul Roman Sucidava, Fântâna Secretă, Catedrala „Sfânta Treime”, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din ţară, Monumentul Independenţei, Muzeul de arheologie şi etnografie amenajat într-o clădire, monument istoric din 1907.

 

 

PROGRAM EVENIMENT

 • 10 august, începând cu ora 18:00 -  Hotel Sucidava, localitatea Corabia

Sâmbătă, 10 august, începând cu ora 18:00, la Hotel Sucidava se vor derula succesiv următoarele activități logistice:

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea participanților care au domiciliul în afara localității Corabia, la o distanță de minim 50 km;

- predarea kiturilor de participare;

- ședința tehnică, în cadrul căreia se va prezenta programul evenimentului Sucidava Adventure.

 

 • 11 august, ora 09:30 – Portul Corabia

- curs inițiere/ prezentarea și testarea ambarcațiunilor;

- prezentare regulament și recomandări pentru plimbarea pe Dunăre;

- parcurgere traseu cu canoea pe Dunăre;

- program vizitare obiective turistice din zonă;

- încheiere eveniment.

 

OBSERVAȚII

 • Evenimentul ROW for FUN – Sucidava Adventure este destinat unui număr limită de participanți (20 de persoane) - familii cu copii;
 • Înscrierea la eveniment se face exclusiv online, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv acestuia;
 • Echipamentul nautic (ambarcațiuni + pagae) este oferit participanților cu titlu de închiriere GRATUITĂ exclusiv pe durata evenimentului, predarea acestuia urmând a fi realizată în ziua și în locul specificate de Organizator;
 • Cazarea gratuită la Hotel Sucidava este oferită exclusiv participanților care au domiciliul în afara localității Corabia, la o distanță de minim 50 km;   
 • Traseul ROW for FUN – Sucidava Adventure este accesibil tuturor aventurierilor doritori să experimenteze plimbarea la bordul unei canoe, la pagae. Recomandăm în ziua evenimentului o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru toți participanții, cu o atenție sporită acordată copiilor (protecție solară – creme, șepci, bluze cu protecție UV etc.).

 

 KITUL DE EVENIMENT

Pachetul de eveniment conține următoarele:

 • Kitul de participant, oferit cu titlu gratuit: rucsac rezistent la apă, mănuși, tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb).

 

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrierile se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului, până în data de 8 august 2019 (în limita locurilor disponibile – 20 de participanți).

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

 • CARACTERISTICI

ROW for FUN – Sucidava Adventure este un eveniment nautic, ce se va desfăşura în perioada 10 – 11 august, pe malul localității Corabia din județul Olt. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la pagae, a unor trasee identificate în sudul României, pe raza județului Olt, în inima naturii lacustre, în zone mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare. Traseul se desfășoară în cadru natural, pe Dunăre. Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului, precum și de către un ghid turistic autorizat.

Atenție! Este strict interzisă abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți!

 

Evenimentul este destinat exclusiv familiilor cu copii, care nu au neapărat cunoștințe în manevrarea ambarcațiunilor de tip canoe, singura regulă fiind ca minim părinții să știe să înoate.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

 

 • Condiții de participare

 

1. Detalii eveniment

Traseul ce va fi parcurs se află într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă insuficient exploatat, pe fluviul Dunărea.

 

2. Obiectiv eveniment

- promovarea turismului verde și a zonelor umede din aria transfrontalieră România - Bulgaria;

- popularizarea traseelor din zona vizată prin evenimentul ROW for FUN – Sucidava Adventure;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

3. Cine poate participa

Evenimentul este destinat exclusiv familiilor cu copii. Toți participanții trebuie să știe să înoate și să cunoască particularitățile date de condițiile specifice întâlnite pe apă curgătoare.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la fața locului), fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest Regulament și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la eveniment.

Organizatorii ROW for FUN – Sucidava Adventure recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care știu să înoate la un nivel minim mediu.

În caz ca suferiți de o boală vă recomandăm să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul alături de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Rețineți că veți petrece ore întregi în canoe pe Dunăre, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru evenimentul la care participați. Fiind corespunzător echipați, veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, expediția vor fi o experiență plăcută.

 

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sporturilor nautice, cu protecție UV;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin);

- cremă de protecție solară;

- soluție împotriva țânțarilor;

- recipient de hidratare                 

 

5. Atenționări

Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui. Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei Organizatorului și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei Organizatorului, care are rol de închizător al grupului. Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de Organizator. Nu ieșiți din grup decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv. Organizatorul știe ruta, va conduce pe traseul sigur, țineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

6. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere disponibil aici, în dreapta.

După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un e-mail de confirmare a înscrierii.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

ATENȚIE: Ultima zi de înscrieri online este 8 august 2019.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată până în data de 8 august 2019, ora 12:00, la adresa de mail: office@aisser.ro.

Validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participant vor avea loc sâmbătă, 10 august 2019, între orele 18:00 și 19:30, la Hotel Sucidava.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

7. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
 • în cazuri excepționale.

 

8. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte ambarcațiuni. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de siguranță și conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții la ROW for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de siguranță și conduită civică, cade în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, ORGANIZATORUL nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment. ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul evenimentului.

 

9. Anularea evenimentului

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța participanții despre respectivele modificări în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare. În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele ce ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze ROW for FUN – Sucidava Adventure.

11 Aug 2019 09:30

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

Hartă traseu

UE RO GOV INTERREG