ROW for FUN – Danube Regatta Adventure

Oltenița - Năvodari    22 Aug 2019

Pentru toți amatorii de aventură lansăm invitația de a veni alături de noi, timp de o săptămână, într-o expediție, în care vom străbate, la padele, apele bătrânului fluviu-rege – Dunărea!

Deschidem oficial sezonul aventurii dedicate exclusiv profesioniștilor, celor mai experimentați dintre noi, pentru a lua parte la o expediție unică pentru a descoperi împreună unicitatea și diversitatea ecoturismului pe apele curgătoare ale Dunării într-o aventură cu caiace de la Oltenița la Năvodari.

Încet, dar sigur, descoperim caiacul, ca mijloc de evadare din rutina zilnică, motiv de relaxare, descoperim o nouă pasiune. În ceea ce privește agrementul, sportul nautic a întrat în topul preferințelor celor ce doresc acel moment de liniște în natură. Din aceste considerente am dezvoltat proiectul „Row Adventure”, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor turiștilor de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, activ și, totodată, cât mai deconectant de tot ceea ce reprezintă cotidianul în viața noastră.

ROW for FUN – Danube Regatta Adventure vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a amatorilor de aventură, care au o condiție fizică excelentă și un nivel de pregătire foarte bun în utilizarea ambarcațiunilor de tip caiac, pe apă curgătoare.

Te așteptăm într-un cadru natural mirific să străbatem traseul pe Dunăre, de la Oltenița spre Călărași, Izvoarele, Ostrov, Cochirleni, Cernavodă, Medgidia, Nazarcea, Năvodari.

Hai să evadăm împreună din haosul urbei aglomerate, într-o aventură unică pe Dunăre, pentru un strop de relaxare, multă adrenalină și voie bună alături de noi. Promitem acest eveniment să fie pentru tine și prietenii tăi o experiență de neuitat!

Am adunat totul ca pentru propria noastră familie: echipament performant (caiace, veste de salvare cu flotabilitate superioară), cei mai buni ghizi turistici brevetați și pe noi înșine să îți fim alături în marea aventură pe Dunăre.

Acest eveniment nu este o competiție!

ROW for FUN – Danube Regatta Adventure este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți – 20 de persoane.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți Informații traseu, Program eveniment și Regulament de participare.

 

INFORMAȚII TRASEU

Tip aventură: Aventură de 7 zile, în care ne plimbăm cu caiace, pe traseul Oltenița - Năvodari, în aval, fiind însoțiți de un ghid turistic, pentru a descoperi obiectivele atractive din zonă și spectacolul naturii lacustre de pe Dunăre. Alternativ, vom petrece cele 6 nopți la hotel și în mijlocul naturii, la cort.

Tip ambarcațiuni: Caiace de 1 și 2 persoane

Link traseu - https://www.rowadventure.eu/trasee/regata-7-zile-romania

Traseul este destinat exclusiv avansaților, acesta având un grad ridicat de dificultate, astfel că poate fi practicat doar de persoanele experimentate, care sunt familiarizate cu aceste tipuri de ambarcațiuni și care au experiență în manevrarea de caiace pe apă curgătoare. 

Obiective turistice din zonă:

- obiective naturale: Plaja Mare, Plaja Albatros (Podul 4), Lacul Valea Roșie, insulele de pe traseul pe Dunăre, Cheile Dobrogei;

- obiective turistice de agrement: Parcul Central, Parcul Dumbrava, Grădina Zoologică Călărași, Acvariul Constanța, Delfinariul cu Microrezervația Constanța;

- obiective turistice cultural-istorice: Muzeul Civilizației Gumelnița, Muzeul Dunării de Jos, Muzeul Municipal Călărași, ruinele Cetății Vicina, Podul Anghel Saligny, Cernavodă, Moscheea Mare Mahomed al II-lea, Biserica Sf. Mina, Edificiul roman cu Mozaic, Farul Genovez, Geamia Hunchiar, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Marină etc..

 

PROGRAM EVENIMENT

 • 22 august, începând cu ora 18:00 -  Hotel Călărași

Joi, 22 august, începând cu ora 18:00, în lobby-ul Hotelului Călărași vor avea loc:

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea participanților care au domiciliul în afara localității Călărași, la o distanță minimă de 50 km;

- predarea kiturilor de participare;

- ședința tehnică (sala de conferințe a Hotelului Călărași), în care se va prezenta programul evenimentului, ce se va derula pe parcursul celor 7 zile;

- program de vizitare obiective turistice municipiul Călărași (Grădina Zoologică, Parcul Central, Muzeul Dunării de Jos Călărași), împreună cu ghidul turistic;

 

 • 23 august, ora 08:30 

- prezentare regulament și recomandări pentru plimbarea pe Dunăre și pentru campare;

- deplasare cu mașini la punctul de coborâre pe Dunăre, Portul Naval Oltenița, împreună cu întreg echipamentul și bagajele pentru toată echipa;

- prezentarea și testarea ambarcațiunilor;

- parcurgere traseu pe fluviul Dunărea, padelare în aval spre Călărași;

- campare în zona comunei Dorobanțu;

 

 • 24 august, ora 08:30

- dezafectare zonă camping;

- parcurgere traseu pe fluviul Dunărea, padelare în aval spre Călărași;

- cazare la Hotel Călărași;

- opțional: program de vizitare obiective turistice municipiul Călărași, împreună cu ghidul turistic.

 

 • 25 august, ora 08:30

- prezentare traseu și programul de padelare spre Cernavodă;

- parcurgere traseu în aval pe Dunăre;

- campare în zona comunei Rasova.

 

 • 26 august, ora 08:30

- dezafectare zonă camping;

- parcurgere traseu pe fluviul Dunărea, padelare în aval spre Cernavodă - Medgidia;

- campare în zona localității Medgidia.

 

 • 27 august, ora 08:30

- dezafectare zonă camping;

- parcurgere traseu padelare în aval spre Nazarcea - Năvodari;

- cazare la Pensiunea Maya Năvodari;

 

 • 28 august, ora 09:00 – Pensiunea Maya

- încheiere eveniment;

- predare echipament campare/ ambarcațiuni;

- deplasare cu mașini de la Năvodari la Călărași – transport participanți/ echipamente.

 

OBSERVAȚII

 • Evenimentul ROW for FUN – Danube Regatta Adventure este destinat unui număr limită de participanți (20 de persoane), de nivel avansat, care au pregătirea fizică necesară parcurgerii traseuluide pe Dunăre, padelând la un nivel moderat, pe durata mai multor ore;
 • Înscrierea la eveniment se face exclusiv online, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv acestuia;
 • Echipamentul de campare este oferit participanților cu titlu de închiriere GRATUITĂ exclusiv pe durata evenimentului, predarea acestuia urmând a fi realizată în ziua și în locul specificate de Organizator;
 • Cazarea gratuită la Hotel Călărași și Pensiunea Maya este oferită exclusiv participanților care au domiciliul în afara localității Călărași/ Năvodari, la o distanță de minim 50 km;   
 • Traseul ROW for FUN – Danube Regatta Adventure este accesibil doar persoanelor experimentate, cărora le recomandăm antrenament înainte – cel puțin trei ieșiri mai lungi pe o apă curgătoare. De asemenea se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru toți participanții.

 

 

 KITUL DE EVENIMENT

Pachetul de eveniment conține următoarele:

 • Kitul de participant, oferit cu titlu gratuit: Rucsac rezistent la apă, mănuși, tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb);
 • Kitul de campare, oferit cu titlu de închiriere pe parcursul evenimentului: cort, sac de dormit, echipament și accesorii campare.

 

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrieri se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului, până în data de 20 august 2019 (în limita locurilor disponibile).

 

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

 • CARACTERISTICI

ROW for FUN – Danube Regatta Adventure este un eveniment nautic, ce se va desfăşura în perioada 22 – 28 august, pe teritoriul județelor Călărași - Constanța. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la padele, a unor trasee identificate pe Dunăre în zona de sud-est a României, între județele Călărași și Constanța, în inima naturii lacustre, în zone mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare deltaică existentă de-a lungul Dunării. Traseul se desfășoară în cadru natural, în aval pe Dunăre. Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului, precum și de către un ghid turistic autorizat.

Sunt strict interzise abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți, precum și abandonarea zonei de campare.

Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor care au un nivel avansat în caiac-canoe, care știu să înoate și care au o pregătire fizică adecvată parcurgerii traseelor pe Dunăre, pe durata mai multor ore.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

 

 • Condiții de participare

 

1. Detalii eveniment

Traseele ce vor fi parcurse se află într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă insuficient exploatat, pe fluviul Dunărea.

 

2. Obiectiv eveniment

- promovarea turismului verde;

- popularizarea traseelor din zona vizată prin evenimentul ROW for FUN – Danube Regatta Adventure;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

3. Cine poate participa

OBLIGATORIU toți participanții trebuie să știe să înoate și să cunoască particularitățile date de condițiile specifice întâlnite pe apă curgătoare.

Vârsta minimă* de înscriere este 16 ani*.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte (se confirmă cu C.I. la fața locului), fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest Regulament și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la acest eveniment. Participanții minori neînsoțiți vor veni la eveniment cu Declarația semnată de către părinte/tutore.

Organizatorii ROW for FUN – Danube Regatta Adventure recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență în utilizarea ambarcațiunilor de tip caiac, știu să înoate la un nivel minim mediu și au mai înnoptat în mijlocul naturii, în cort.

În caz ca suferiți de o boală vă recomandăm să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul alături de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Rețineți că veți petrece ore întregi/zi padelând pe Dunăre, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru evenimentul la care participați. Fiind corespunzător echipați veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, expediția vor fi o experiență plăcută.

____________

* Se consideră vârsta împlinită la data desfășurării evenimentului.

 

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sporturilor nautice, cu protecție UV;

- haine lungi pentru seară;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin)

- cremă de soare;

- soluție împotriva țânțarilor;

- izopren/ saltea;

- recipient de hidratare.

 

5. Atenționări

Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influențați deciziile lui.

Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei Organizatorului și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei Organizatorului, care are rol de închizător al grupului. Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de Organizator.

Nu ieșiți din grup decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv.

Organizatorul știe ruta, va conduce pe traseul sigur, țineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

6. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere disponibil aici, în dreapta, sus.

După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un e-mail de confirmare a înscrierii.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

ATENȚIE: Ultima zi de înscrieri online este 20 august 2019.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată până în data de 20 august 2019, ora 12:00, la adresa de mail: office@aisser.ro.

Validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participant vor avea loc joi, 22 august, între orele 18:00 și 19:30, în lobby-ul Hotelului Călărași.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

7. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
 • în cazuri excepționale.

 

8. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte ambarcațiuni și animale domestice. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de siguranță și conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții de la ROW for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de siguranță și conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, ORGANIZATORUL nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment.

ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul evenimentului.

 

9. Anularea evenimentului

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța participanții despre respectivele modificări în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, Organizatorul își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare. În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe Organizator să anuleze ROW for FUN.

22 Aug 2019 18:00

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

Hartă traseu

UE RO GOV INTERREG