ROW for FUN - Dabravka Kayak Special Tour

Belogradchik, Bulgaria    26 Jul 2020

ROW for FUN -  Dabravka Kayak Special Tour ne provoacă să ne depășim barierele sociale create de-a lungul timpului și să promovăm libertatea de mișcare a persoanelor cu dizabilități locomotorii și mentale, prin organizarea de evenimente nautice speciale într-un cadru natural mirific, pe lacul Dabravka din zona Belogradchik din regiunea de nord-vest a Bulgariei. Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități fizice și/sau mentale.

Dabravka Kayak Special Tour este un eveniment ce are ca obiectiv atragerea atenției asupra barierelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. La fel ca evenimentele de anul trecut ce au fost organizate în România, acesta reprezintă un semnal de alarmă pe care dorim să îl tragem cu privire la integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și accesul lor deplin și egal în societate. Ne dorim ca prin acest eveniment să reușim să le oferim un strop de bucurie, prin a-i angrena în activități recreative și distractive.

În noua aventură ROW for FUN ne așteaptă plimbări cu ambarcațiuni ușoare pe lacul Dabravka, o sumedenie de activități recreative, vizitarea obiectivelor turistice din zonă și multă voie bună alături de oameni dornici de plimbare și relaxare într-un cadru natural spectaculos din nord-vestul Bulgariei, în zona Belogradchik.

________________________________________________________

ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour vine în întâmpinarea iubitorilor de natură. Promitem ca acest eveniment să fie o experiență de neuitat pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. Pentru ei am adunat totul ca pentru propria noastră familie: echipament performant (ambarcațiuni adaptate special pentru persoanele cu dizabilități, veste de salvare cu flotabilitate superioară), ghizi turistici brevetați și pe noi înșine să le fim alături în marea aventură a sezonului sporturilor nautice.

Acest eveniment NU este o competiție!

ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor lor (părinte/asistent etc.) unui număr limitat de participanți – 10 persoane.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți Informații traseu, Program eveniment și Regulament de participare.

 

INFORMAȚII TRASEU

Tip aventură: Aventură de 1 zi, în care ne plimbăm cu caiace speciale, pe lacul Dabravka din Bulgaria fiind însoțiți de un ghid turistic, pentru a descoperi zone și obiective atractive din jur și spectacolul naturii lacustre. Dabravka este un lac pitoresc aflat la aproximativ 5 km de municipiul Belogradchik, pe marginea de vest a regiunii.

Tip ambarcațiuni: ambarcațiuni adaptate special pentru persoanele cu dizabilități

Evenimentul este destinat începătorilor fără experiență, care doresc să trăiască o experiență aventuroasă într-o plimbare relaxantă și în condiții de maximă siguranță pe lacul Dabravka

 

Obiective turistice din zonă:

- obiective naturale: Rocile din Belogradchik, Peștera Venetsa, Peștera Măgura, Oreshets, Insula Ibisha (alias Tsibar)

- obiective cultural-istorice: Muzeul Municipal Vârșeț, Galeria de artă Vârșeț, Muzeul de Istorie Lom, Galeria de Artă „Kiril Petrov”

- obiective turistice atractive: Observatorul astronomic din Belogradchik, parcul natural din Belogradchik

 

PROGRAM EVENIMENT

  • 25 iulie, începând cu ora 16:00 -  Han Madonna (Belogradchik)

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea participanților care au domiciliul în afara localității Belogradchik, la o distanță minimă de 50 km;

- ședința tehnică pentru prezentarea programului evenimentului pe parcursul celor 2 zile.

 

  • 26 iulie, ora 09:00 – Han Madonna – lacul Dabravka

- curs inițiere/ instructaj și prezentarea ambarcațiunilor;

- prezentare Regulament și recomandări pentru plimbarea pe lacul Dabravka;

- deplasare spre lacul Dabravka;

- plimbare pe lacul Dabravka;

- program de vizitare obiective turistice zona Belogradchik.

 

OBSERVAȚII

  • Evenimentul ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour este destinat unui număr limită de participanți (10 de persoane cu dizabilități).
  • Înscrierea la eveniment se face exclusiv online, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv acestuia;
  • Cazarea gratuită la Han Madonna este oferită exclusiv participanților care au domiciliul în afara localității Belogradchik, la o distanță de minim 50 km;   
  • Pentru ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour recomandăm părinților/ însoțitorilor ca în ziua evenimentului să acorde o mai mare grijă copiilor/persoanelor cu dizabilități în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru toți participanții, precum și protecție solară – creme, șepci, bluze cu protecție UV etc.).

 

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrieri se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului (în limita locurilor disponibile).

 

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

CARACTERISTICI

ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour este un eveniment nautic, ce se va desfăşura în perioada 25 - 26 iulie 2020, în zona Belogradchik, Bulgaria. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea zonei Belogradchik – districtul Vidin, în mijlocul naturii, în zone mai puțin cunoscute, ce ascund totuși o bogăție naturală uluitoare.

Evenimentul se desfășoară în cadru natural, pe lacul Dabravka. Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului, precum și de către un ghid turistic autorizat.

Sunt strict interzise abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți, precum și abandonarea zonei de derulare a evenimentului, fără anunțarea în prealabil a Organizatorului.

Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități și părinților/însoțitorilor lor, care nu au neapărat cunoștințe în manevrarea ambarcațiunilor speciale.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

 

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE

 

1. Detalii eveniment

Traseul ce va fi parcurs se află într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatat, pe lacul  Dabravka.

 

2. Obiectiv eveniment

- promovarea turismului verde;

- popularizarea obiectivelor turistice istorice, naturale atractive din zona vizată prin evenimentul ROW for FUN – Dabravka Kayak Special Tour;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

3. Cine poate participa

Vârsta minimă* pentru participarea la Dabravka Kayak Special Tour este de 14 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau asistent personal) este de acord că Organizatorul nu poate fi considerat responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (asistent personal), înainte de eveniment, trebuie să semneze Declarația pe propria răspundere, să ia la cunoștință acest Regulament și să își asume riscurile și implicațiile participării la acest eveniment. Participanții minori neînsoțiți vor veni la eveniment cu Declarația semnată de către părinte/tutore.

Rețineți că veți petrece câteva ore în natură, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți echipați conform recomandărilor ORGANIZATORULUI pentru evenimentul la care participați. Fiind corespunzător echipați veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, plimbarea va fi o experiență plăcută.

 

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- șapca Row Adventure;

- tricoul Row Adventure;

- îmbrăcăminte adecvată sporturilor nautice, cu protecție UV;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin)

- cremă de soare (după caz);

- soluție împotriva țânțarilor(după caz);

- recipient de hidratare.

 

5. Atenționări

Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ORGANIZATORUL va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile ORGANIZATORULUI fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui.

Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei ORGANIZATORULUI și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei ORGANIZATORULUI, care are rol de închizător al grupului. Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de ORGANIZATORUL.

Nu ieșiți din grup, decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv.

ORGANIZATORUL știe ruta, va conduce pe traseul sigur, țineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) ORGANIZATORUL la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

6. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

În total sunt disponibile 10 locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată înainte de data evenimentului la adresa de mail: office@aisser.ro.

Validarea înscrierilor va avea loc sâmbătă, 25 iulie, între orele 16:00 și 17:00, la Hanul Madonna.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate și se vor semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

7. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

  • s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
  • în cazuri excepționale.

 

8. Siguranţa pe traseu

În zona de derulare a evenimentului se pot întâlni și alte persoane, iar pe lac se pot întâlni alte ambarcațiuni. Aceste fapte atrag asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de siguranță și conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții de la ROW for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de siguranță și conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, ORGANIZATORUL nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment.

ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate în timpul evenimentului.

 

9. Anularea evenimentului

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța participanții despre respectivele modificări în prealabil.

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare. În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele ce ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe ORGANIZATORUL să anuleze ROW for FUN.

 

10. Măsuri împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus (COVID-19)

- au fost realizate provizii suplimentare de igienă pentru membrii echipei organizatoare și participanții la eveniment, inclusiv săpun/ gel dezinfectant/ șervețele dezinfectante etc., prosoape de hârtie și măști de unică folosință;

- servirea meselor și ședința tehnică se vor realiza izolat de alte persoane aflate în zona derulării evenimentului și vor fi luate măsurile necesare împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus;

- se va urmări permanent situația locală a evoluției infecțiilor cu COVID-19;

- informarea în rândul membrilor echipei organizatoare, precum și tuturor participanților la eveniment cu privire la regulile privind evitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus - COVID-19, informare ce se va realiza la sosirea tuturor participanților.

 

26 Jul 2020 09:00

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

UE RO GOV INTERREG