ROW for FUN Archar - Lom Adventure

Belogradchik, Bulgaria    10 Jul 2020

Открийте един от най-значимите региони на биоразнообразие в света! Дунав е втората най-дълга европейска река (след Волга), като единствената, която тече от запад на изток, и изминава разстояние от 2858 км до Черно море. Елате с нас в приключението ROW for FUN, за да се насладим заедно на чудесата на река Дунав и да пътуваме с каяк една малка част от маршрута и до Черно море.

Отиваме в една уникална зона по поречието на река Дунав, пълна с история. За три дни ще се запознаете с една различна страна на реката, може би с по-малко известно лице, което може да се види само от водата и само с каяк. Ще гребем по тесни канали сред островите, ще се възхищаваме на стада птици, които летят пред нас или просто ще се респектираме от красотата на пейзажите, които ще открием по нашия маршрут.

Участвайте с нас във второто събитие ROW for FUN, организирано тази година по течащите води на река Дунав, за да открием заедно северозападната част на България, от Арчар до Лом, последния приток на речния цар, като гребем в каяк!

___________________________________________________

ROW for FUN - Archar - Lom Adventure посреща любителите на природата, любителите на приключенията и водните спортове, които знаят как да гребат и имат високо ниво на уменията си за използване на каяк по течаща вода.

Очакваме ви в прекрасно настроение и неповторима обстановка в България, да преминем заедно маршрута по река Дунав, като гребем надолу по течението, от Арчар до Лом в Област Видин и Област Монтана.

Обещаваме Ви, че това събитие ще бъде незабравимо преживяване за вас и вашите приятели! Ще предоставим всичко необходимо всичко: високоефективно оборудване (каяци, спасителни жилетки с превъзходна плаваемост), най-добрите патентовани туристически водачи и себе си, за да бъдем с вас в голямото приключение по река Дунав.

Това събитие НЕ е състезание!

ROW for FUN - Archar - Lom Adventure е спортно събитие без регистрационни разходи, предназначено за ограничен брой участници - 20 души.

За повече подробности относно събитието, моля, прочетете информация за маршрута, график на събитията и правила за участие.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТ

Тип приключение: 3-дневно приключение, в което се отправяме на каяк по река Дунав, по маршрута Арчар - Лом, надолу по течението, придружени от туристически водач, за да открием невероятни приключения сред приказна природа.

Ще прекараме две нощи в хотел Мадона във Фалковец (вижте условията по-долу).

Тип лодка: Каяци за 1 или 2 души

Маршрут за връзка - https://www.rowadventure.eu/trasee/traseu-vidin-lom

Маршрутът е адаптиран към напреднали участници, които имат познания и опит в този спорт.

Туристически атракции в района:

- природни забележителности: Белоградчишките скали, пещерата Венеца, Орешец, остров Ибиша (известен още като Цибър), каньонът Русенски Лом, пещерата Орлова Чука

- културно-исторически цели: Общински музей Варет, Художествена галерия Вареет, Исторически музей Лом, Художествена галерия „Кирил Петров”, Червенската средновековна крепост, Ивановската скална църква, Манастирът Басарабов.

 

ПРОГРАМА ЗА СЪБИТИЯ

• 9 юли, с начален час 12:00 - Хан Мадона (път Белоградчик 114 - Лом, с. Яновец, пощенски код 3949)

- регистрация на участници;

- формалностите за настаняване на участници пребиваващи извън град Белоградчик и на минимално разстояние от 50 км;

- предаване на комплекти за участие;

- техническата среща за представяне на програмата на събитието през 3-те дни.

• 10 юли, 09:00 - Хан Мадона

- въвеждащ курс / презентация и тестване на лодки;

- представяне на Правилник и препоръки за плаване по Дунав;

- пътуване с кола до началната точка на маршрута

- маршрут по река Дунав, гребане надолу по течението до гр. Лом;

- пътуване от гр. Лом до Хан Мадона;

• 11 юли, 09:00 - Хан Мадона

- програма за разглеждане на забележителности в Белоградчик

- заключване на събитието

 

ЗАБЕЛЕЖКИ

• Състезанието ROW for FUN - Archar - Lom Adventure е предназначено за ограничен брой участници (20 души), които имат необходимата физическа подготовка за преминаване на маршрутите по река Дунав, с гребане в умерено темпо в продължение на няколко часа;

• Регистрацията за събитието се извършва изключително онлайн на уебсайта www.rowadventure.eu, в раздела за събитието;

• Безплатно настаняване в Хан Мадона се предлага за участници, пребиваващи извън Белоградчик, на разстояние поне 50 км;

• Маршрутът ROW for FUN - Archar - Lom Adventure е подходящ за напреднали участници, които имат опит в гребането с каяк и задължително умеят да плуват. Голяма грижа се полага за хидратацията, храненето и минималното оборудване за всички участници.

СЪБИТИЯ ЗА СЪБИТИЯ

Пакетът за събития съдържа следното:

• Комплект за участници, предлаган безплатно: водоустойчива раница, ръкавици, тениска, шапка, дъждобран, ключодържател, химикалка, дневник, стикер за памет (64 gb);

• Къмпинг комплект, предлаган под наем по време на събитието: палатка, спален чувал, къмпинг оборудване и аксесоари.

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрации могат да се правят само ОНЛАЙН, на уебсайта www.rowadventure.eu, разделът, посветен изключително на събитието (в рамките на наличните места). 

 

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

ХАРАКТЕРИСТИКИ

ROW for FUN - Archar - Lom Adventure е морско събитие, което ще се проведе от 9 до 12 юли, в района на Област Видин, България. Чрез това събитие ние целим да популяризираме зеления туризъм, като изследваме различни маршрути по река Дунав в Област Видин и Област Монтана, България. В сърцето на природата и в по-малко известни райони, в които се крие невероятно природно богатство, което ще ни предложи уникално приключение по съществуващата флора и фауна по поречието на река Дунав.

Маршрутът се осъществява в естествена среда, надолу по течението на река Дунав. През цялото събитие ще бъдете придружени от членове на екипа на Организатора, както и от оторизиран екскурзовод.

Категорично е забранено да се отклонявате от маршрута, предложен и пресичан от групата участници, както и да изоставяте къмпинг зоната.

Събитието е предназначено за участници, които знаят как да гребат и които имат добра физическа подготовка за покриване на маршрутите по река Дунав, за няколко часа.

ВАЖНО: Всички участници трябва да прочетат внимателно условията представени по-долу, за да участват в това събитие, да ги разберат и да се съгласят с тях.

 

УСЛОВИЯ НА УЧАСТИЕ:

 

1. Подробности за събитието

Маршрутите, които ще бъдат пропътувани са със забележителен туристически потенциал, неизползван до момента.

 

2. Цел на събитието

- насърчаване на зеления туризъм;

- популяризиране на маршрутите в целевия район чрез събитиетоROW for FUN - Archar - Lom Adventure;

- възпитаване на участниците в духа на опазване на природата.

 

3. Кой може да участва

Всички участници трябва да знаят как да гребат и да знаят особеностите в условията на течаща вода.

Минималната възраст за регистрация на участник е 14 години.

Непълнолетните могат да участват само или придружени от родител / настойник (потвърдено с Декларация на място), или въз основа на Декларацията за собствена отговорност, подписана от родителя (или законен настойник), който се е запознал с настоящия регламент и приема заедно с участника рисковете и последиците от участието в това събитие. Непридружени малолетни участници трябва да носят със себе си Декларацията, подписана от родителя / настойника.

________________________________

* Счита се за възрастта към датата на събитието.

  • Организаторите на ROW for FUN - Archar - Lom Adventure препоръчват участието само на хора, които са медицински годни и имат опит в използването на каяци, знаят как да плуват на минимално или средно ниво и са прекарали нощ сред природата в палатка.
  • Ако страдате от заболяване, препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, преди да участвате! Като не уведомите Организатора, че страдате от заболяване, вие поемате пълния риск, произтичащ от това.
  • Имайте предвид, че ще прекарате часове на ден, гребвайки по река Дунав, а времето понякога е трудно да се предвиди. Поради това се препоръчва да сте добре оборудвани за събитието, на което присъствате. Ако сте добре оборудвани, ще имате гаранцията, че дори и при не много подходящо време, експедицията ще бъде приятно изживяване за вас.

 

4. Оборудване:

Оборудването е абсолютно задължително!

- шапка или бандана;

- облекло, подходящо за водни спортове, с UV защита;

- дълги дрехи за вечерта;

- водоустойчиви панталони;

- лекарства, за които знаете, че обикновено използвате и антиалергични лекарства (напр. Claritin)

- слънчев лосион;

- разтвор срещу комари;

- изопрен / матрак;

- контейнер за хидратация.

 

5. Предупреждения:

Време: Поради метеорологичните условия може да се наложи частично или напълно да променим маршрута, по който ще пътувате, за ваша безопасност. Тези промени ще бъдат направени по взаимно съгласие с обяснението на всички варианти, но Организаторът ще бъде този, който ще вземе окончателното решение.

Инструкции на Организатора: Всички инструкции на Организатора ще се следват точно без коментари и без да се опитвате да повлияете на неговите решения.

Не излизайте отвъд водача на колоната, съответно член на екипа на Организатора и не настоявайте да бъдете оставени от члена на екипа на Организатора, който действа като навигатор на групата. Не превишавайте времето за почивка, съобщено и наложено от Организатора.

Не напускайте групата, освен ако не сте уведомени от Организатора. Не се отклонявайте от колективния маршрут.

Организаторът знае добре маршрута, той ще кара по най-безопасния такъв и просто го следвайте. Спазвайте минимално разстояние от 2 метра между вас и останалите участници. Продължавайте напред. Не приемайте успокоителни.

Помогнете с всички сили и умения на тези, които са в затруднение, не изоставяйте тези, които не могат да се движат, обадете се (обявете) на Организатора. За всяка спешна ситуация се обадете на телефон 112.

 

6. Регистрации и валидиране на регистрации

Регистрацията се извършва чрез попълване на Регистрационния формуляр. След попълване на формата регистрантът ще получи имейл, потвърждаващ регистрацията. Регистрацията за това събитие е БЕЗПЛАТНА. На разположение са общо 20 свободни места. Анулирането / възлагането на място за регистрация трябва да се направи и обяви преди датата на събитието на имейл адреса: office@aisser.ro. Валидирането на регистрациите и събирането на комплекта за участници ще се проведе в четвъртък, 9 юли, между 14:00 и 19:30 часа, в хотел Мадона. След валидиране на регистрацията, ще трябвате да представите лична карта, Декларацията за собствена отговорност в случай на злополука и да се подпишете в списъка с участници.

 

7. Оттегляне от събитието

ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да спре участник в следните случаи:

• той се контузи и състоянието му вече не му позволява да продължи маршрута;

• в изключителни случаи.

 

8. Безопасност на пътя

По време на пътуването с каяк по реката можем да се срещнем с други лодки и плавателни съдове. Този факт задължава участниците да бъдат предпазливи и да спазват правилата за безопасност и гражданско поведение, според случая. Всяка авария с участието на участниците в ROW for FUN, възникнала по време на събитието поради неспазване на правилата на събитието и правилата за безопасност и гражданско поведение, ще бъде отговорност на участниците в произшествието.

Участниците са отговорни за участието в това събитие, ОРГАНИЗАТОРЪТ не поема никакво задължение в случай, че някой от тях е ранен или контузен, или е жертва на други последици, които могат да възникнат поради участието му в това събитие.

ОРГАНИЗАТОРЪТ не поема отговорност за изгубени или забравени предмети по време на събитието.

 

9. Отмяна на събитието

ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да променя мястото на събитието по всяко време със задължението да уведомява предварително участниците за такива промени.

Организаторът си запазва правото да отмени/отложи събитието в изключителни случаи, при условие че всички участници бъдат уведомени предварително. В случай на неблагоприятни метеорологични условия и/или други специални условия, ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да спре събитието или да промени часовите планове. В случай на непреодолима сила се разбират събитията, които биха могли да повлияят на доброто развитие на събитието като: големи наводнения, природни бедствия или други непреодолими събития, които ОРГАНИЗАТОРЪТ прецени за такива и реши да отмени ROW за FUN.

 

10. Мерки срещу разпространението на новата коронавирусна инфекция (COVID-19)

- за членовете на организаторския екип и участниците в събитието са предвидени допълнителни хигиенни разпоредби, включително сапун/дезинфектант-гел/ дезинфектантни кърпички и др., хартиени кърпи и маски за еднократна употреба;

- хранене/техническа среща - ще се проведат на открито, съответно на тераси, или в помещения според мерките предприети срещу разпространението на инфекцията с новия коронавирус;

- локалната ситуация с разпространението на инфекции с COVID-19 ще бъде наблюдавана постоянно;

- Всички членове на екипа на Организатора, както и всички участници в събитието ще бъдат запознати с правилата за да се предотврати разпространението на инфекцията с новия коронавирус - Covid-19 още при пристигането си.

 

10 Jul 2020 09:00

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

Hartă traseu

UE RO GOV INTERREG