ROW for FUN - Novo Selo - Archar Adventure

Belogradchik, Bulgaria    10 Jul 2020

Descoperă unicitatea și diversitatea destinației de ecoturism pe apele curgătoare ale Dunării, într-o plimbare cu caiacul!

Dacă îți place să te plimbi, să descoperi locuri noi, să vezi lumea dintr-o perspectivă total diferită față de (e)ternele oferte convenționale turistice, dacă îți place frumosul nealterat, într-o continuă schimbare și mereu spectaculos, dat de natură, dacă vrei să cunoști oameni buni, dacă vrei să vizitezi malurile nord-vestice ale Bulgariei într-o manieră inedită, atunci să te alături aventurii noastre cu caiacul este una dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-ai putea face în viață, pentru sufletul și mintea ta!

În noua serie de aventuri ROW for FUN, așa cum te-am obișnuit încă din etapa demarată în vara anului trecut, îți promitem experiențe inedite, unice și memorabile. Începând cu acest prim eveniment din 2020 vă invităm să explorăm tărâmurile Bulgariei, încărcate de istorie fascinantă, cultură și civilizație balcanice.

În noile aventuri ROW for FUN te așteaptă plimbări cu ambarcațiuni ușoare pe canale de o frumusețe răpitoare, pe apele curgătoare ale bătrânului fluviu Dunărea, o sumedenie de activități recreative și multă voie bună alături de oameni care împărtășesc aceleași pasiuni cu tine, pentru frumusețea naturii și aventura la padele.

______________________________________________________

ROW for FUN – Novo Selo - Archar Adventure vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a amatorilor de aventură și sporturi nautice, care știu să înoate și au un nivel de pregătire ridicat în utilizarea ambarcațiunilor de tip caiac, pe apă curgătoare.

Te așteptăm într-un cadru natural mirific din Bulgaria, să străbatem traseul pe Dunăre, în aval, de la Novo Selo spre Archar.

Promitem ca acest eveniment să fie pentru tine și prietenii tăi o experiență de neuitat! Am adunat totul ca pentru propria noastră familie: echipament performant (caiace, veste de salvare cu flotabilitate superioară), cei mai buni ghizi turistici brevetați și pe noi înșine să îți fim alături în marea aventură pe Dunăre.

Acest eveniment NU este o competiție!

ROW for FUN – Novo Selo-Archar Adventure este un eveniment sportiv fără costuri de înscriere, destinat unui număr limitat de participanți – 20 de persoane.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă rugăm să citiți Informații traseu, Program eveniment și Regulament de participare.

 

INFORMAȚII TRASEU

Tip aventură: Aventură de 4 zile, în care ne plimbăm cu caiace, pe traseul Novo Selo - Archar, în aval, fiind însoțiți de un ghid turistic, pentru a descoperi zone și obiective atractive din jur și spectacolul naturii lacustre de pe Dunăre. Primele două nopți le petrecem la Hanul Madonna (vezi mai jos condițiile), iar cea de-a treia în mijlocul naturii, la cort.

Tip ambarcațiuni: Caiace de 1 și 2 persoane

Link traseu - https://www.rowadventure.eu/trasee/traseu-vidin-lom

Traseul este adresat persoanelor avansate, care posedă cunoștințe și experiență în acest sport. Este o tură de caiac pentru cei cu experiență în camping, obișnuiți cu dormitul la cort în saci de dormit.

Obiective turistice din zonă:

- obiective naturale: Rocile din Belogradchik, Peștera Venetsa, Oreshets, Insula Ibisha (alias Tsibar)

- obiective cultural-istorice: Muzeul Municipal Vărșet, Galeria de artă Vărșet, Muzeul de Istorie Lom, Galeria de Artă „Kiril Petrov”

 

PROGRAM EVENIMENT

 • 9 iulie, începând cu ora 14:00 -  Han Madonna (Belogradchik)

- înregistrarea participanților;

- formalitățile pentru cazarea participanților care au domiciliul în afara localității Belogradchik, la o distanță minimă de 50 km;

- predarea kiturilor de participare;

- ședința tehnică pentru prezentarea programului evenimentului pe parcursul celor 4 zile.

 

 • 10 iulie, ora 09:00 – Han Madonna

- curs inițiere/ prezentarea și testarea ambarcațiunilor;

- prezentare Regulament și recomandări pentru plimbarea pe Dunăre și pentru campare;

- plecarea spre Archar, Vidin

- plimbare în jurul insulei Dobrina

 

 • 11 iulie, ora 08:00 – Han Madonna 

- deplasare cu mașini de la Han Madonna la punctul de coborâre pe Dunăre din Novo Selo, împreună cu întreg echipamentul și bagajele pentru toată echipa;

- verificare echipamente;

- prezentare traseu și program plimbare pe Dunăre;

- parcurgere traseu pe fluviul Dunărea, padelare în aval spre Archar;

- campare în zona Vidin;

- foc de tabără;

- înnoptare la cort.

 

 • 12 iulie, ora 10:00

- dezafectare zonă camping;

- deplasare de la Archar la Han Madonna

- predare echipament campare;

- încheiere eveniment.

 

OBSERVAȚII

 • Evenimentul ROW for FUN – Novo Selo - Archar Adventure este destinat unui număr limită de participanți (20 de persoane), care au pregătirea fizică necesară parcurgerii traseelor pe Dunăre, padelând la un nivel moderat, pe durata mai multor ore;
 • Înscrierea la eveniment se face exclusiv online, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv acestuia;
 • Echipamentul de campare este oferit participanților cu titlu de închiriere GRATUITĂ exclusiv pe durata evenimentului, predarea acestuia urmând a fi realizată în ziua și în locul specificate de Organizator;
 • Cazarea gratuită la Han Madonna este oferită exclusiv participanților care au domiciliul în afara localității Belogradchik, la o distanță de minim 50 km;  
 • Traseul ROW for FUN – Novo Selo - Archar Adventure este indicat pentru persoanele avansate care au cunoștințe și experiență în acest sport și, obligatoriu, știu să înoate. De asemenea se recomandă o mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru toți participanții.

 

KITUL DE EVENIMENT

Pachetul de eveniment conține următoarele:

 • Kitul de participant, oferit cu titlu gratuit: Rucsac rezistent la apă, mănuși, tricou, șapcă, pelerină de ploaie, breloc, pix, agendă, memory-stick (64 gb);
 • Kitul de campare, oferit cu titlu de închiriere pe parcursul evenimentului: cort, sac de dormit, echipament și accesorii campare.

 

LIMITĂ DE ÎNSCRIERI

Înscrieri se pot face doar ONLINE, pe website-ul www.rowadventure.eu, secțiunea destinată exclusiv evenimentului (în limita locurilor disponibile).

 

 

 

REGULAMENT de PARTICIPARE

 

CARACTERISTICI

ROW for FUN – Novo Selo - Archar Adventure este un eveniment nautic, ce se va desfăşura în perioada 9 - 12 iulie, în zona Belogradchik, Bulgaria. Prin acest eveniment ne propunem să promovăm turismul verde, prin explorarea, la padele, a unor trasee identificate pe Dunăre în zona Belogradchik – districtul Vidin, Bulgaria, în inima naturii, în zone mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uluitoare, ce a rodit de la an la an, pentru a ne oferi nouă un spectacol unic și atât de divers prin flora și fauna existente de-a lungul Dunării.

Traseul se desfășoară în cadru natural, în aval pe Dunăre. Pe toată durata evenimentului veți fi însoțiți de către membrii echipei Organizatorului, precum și de către un ghid turistic autorizat.

Sunt strict interzise abaterea de la traseul propus și străbătut de grupul de participanți, precum și abandonarea zonei de campare.

Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor care știu să înoate și care au o pregătire fizică adecvată parcurgerii traseelor pe Dunăre, pe durata mai multor ore.

IMPORTANT: Toți participanții trebuie să citească atent, să înțeleagă și să fie de acord cu toate condițiile prezentate mai jos, pentru a putea participa la acest eveniment.

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE

 

1. Detalii eveniment

Traseele ce vor fi parcurse se află într-o zonă cu potențial turistic remarcabil, însă neexploatat, pe fluviul Dunărea.

 

2. Obiectiv eveniment

- promovarea turismului verde;

- popularizarea traseelor din zona vizată prin evenimentul ROW for FUN – Novo Selo-Archar Adventure;

- educarea participanților în spiritul protejării naturii.

 

3. Cine poate participa

Toți participanții trebuie să știe să înoate și să cunoască particularitățile date de condițiile specifice întâlnite pe apă curgătoare.

Vârsta minimă* de înscriere este 14 ani*.

Minorii pot participa doar fie însoțiți de un părinte/tutore (se confirmă cu C.I. la fața locului), fie în baza Declarației pe propria răspundere semnată de părintele (sau tutorele legal), care ia la cunoștință acest Regulament și își asumă, alături de participant, riscurile și implicațiile participării la acest eveniment. Participanții minori neînsoțiți vor veni la eveniment cu Declarația semnată de către părinte/tutore.

________________________________

* Se consideră vârsta împlinită la data desfășurării evenimentului.

 

Organizatorii ROW for FUN – Novo Selo - Archar Adventure recomandă participarea doar persoanelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical și care au experiență în utilizarea ambarcațiunilor de tip caiac, știu să înoate la un nivel minim mediu și au mai înnoptat în mijlocul naturii în cort.

În caz ca suferiți de o boală vă recomandăm să vă consultați medicul înainte de a parcurge traseul alături de noi! Neanunțând Organizatorul că suferiți de vreo boală, vă asumați întregul risc ce decurge din acest lucru.

Rețineți că veți petrece ore întregi/zi padelând pe Dunăre, iar vremea poate fi uneori greu de prognozat. Din această cauză este recomandat să fiți bine echipați pentru evenimentul la care participați. Fiind corespunzător echipați veți avea garanția că și în caz de vreme mai puțin bună, expediția vor fi o experiență plăcută.

 

4. Echipament

Echipamentul este absolut Obligatoriu!

- șapcă sau bandană;

- îmbrăcăminte adecvată sporturilor nautice, cu protecție UV;

- haine lungi pentru seară;

- pantaloni impermeabili;

- medicamente pe care știți că le folosiți de regulă și antialergice (de exp.: Claritin)

- cremă de soare;

- soluție împotriva țânțarilor;

- izopren/ saltea;

- recipient de hidratare.

 

5. Atenționări

Vremea: Este posibil ca din cauza condițiilor meteorologice, pentru securitatea dumneavoastră, să fie necesară schimbarea parțială sau în întregime a traseului ce urmează a fi parcurs. Aceste schimbări se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar Organizatorul va fi cel care va lua hotărârea finală.

Indicații Organizator: Se vor respecta întocmai toate indicațiile Organizatorului fără comentarii, fără a încerca să influentați deciziile lui.

Nu depășiți capul de coloană, respectiv membru al echipei Organizatorului și nu insistați pentru a rămâne în urma membrului echipei Organizatorului, care are rol de închizător al grupului. Nu depășiți timpul de pauză comunicat și impus de Organizator.

Nu ieșiți din grup, decât cu informarea Organizatorului. Nu vă abateți cu nimic de la traseul colectiv.

Organizatorul știe ruta, va conduce pe traseul sigur, țineți doar urma lui. Păstrați distanța de minim 2 metri și maxim 3 metri între voi. Țineți pasul cu cel din față. Nu consumați medicamente de liniștire.

Ajutați cu toate forțele și priceperea pe cei aflați în dificultate, nu-i abandonați pe cei aflați în imposibilitatea de a se deplasa, chemați (anunțați) Organizatorul la fața locului. Pentru orice urgență apelați numărul de telefon 112.

 

6. Înscrieri și validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea Formularului de înscriere.

Înscrierea la acest eveniment este GRATUITĂ.

În total sunt disponibile 20 de locuri.

Renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcută și anunțată înainte de data evenimentului la adresa de mail: office@aisser.ro.

Validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participant vor avea loc joi, 9 iulie, între orele 14:00 și 19:30, la Hanul Madonna.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate și se vor semna Declarația pe propria răspundere în caz de accident și Lista de prezență.

 

7. Retragerea din eveniment

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat și starea nu-i mai permite continuarea traseului;
 • în cazuri excepționale.

 

8. Siguranţa pe traseu

Pe traseu se pot întâlni alte ambarcațiuni și animale domestice. Acest fapt atrage asupra participanților obligația de a fi prudenți și de a respecta regulile de siguranță și conduită civică, după caz. Orice accident în care sunt implicați participanții de la ROW for FUN, survenit în timpul desfășurării evenimentului din nerespectarea regulilor evenimentului și a regulilor de siguranță și conduită civică, va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Participanții sunt responsabili pentru participarea la acest eveniment, ORGANIZATORUL nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care vreun dintre aceștia se rănește sau se accidentează sau alte consecințe ce pot apărea din cauza participării la acest eveniment.

ORGANIZATORUL nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul evenimentului.

 

9. Anularea evenimentului

ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a modifica locația de derulare a evenimentului în orice moment, cu obligativitatea de a anunța participanții despre respectivele modificări în prealabil.

Organizatorul își rezervă dreptul de a anula/amâna evenimentul în cazuri excepționale, cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale, ORGANIZATORUL își rezervă dreptul de a opri evenimentul sau de a modifica barierele orare. În caz de forță majoră se înțeleg evenimentele care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente majore care îl determină pe ORGANIZATORUL să anuleze ROW for FUN.

 

10. Măsuri împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus (COVID-19)

- au fost realizate provizii suplimentare de igienă pentru membrii echipei organizatoare și participanții la eveniment, inclusiv săpun/ gel dezinfectant/ șervețele dezinfectante etc., prosoape de hârtie și măști de unică folosință;

- servirea meselor/ședința tehnică se va realiza în aer liber, respectiv terase, spații amenajate conform măsurilor luate împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus;

- se va urmări permanent situația locală a evoluției infecțiilor cu COVID-19;

- informarea în rândul membrilor echipei organizatoare, precum și tuturor participanților la eveniment cu privire la regulile privind evitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus - Covid-19, informare ce se va realiza la sosirea tuturor participanților.

10 Jul 2020 09:00

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

Hartă traseu

UE RO GOV INTERREG