ROW for FUN - Techirghiol Kayak Special Tour

Constanta, Techirghiol    01 Jul 2019

ROW for FUN - Techirghiol Kayak Special Tour ne provoacă să ne depășim limitele, să explorăm zone noi și să promovăm egalitatea și libertatea de mișcare a persoanelor cu dizabilități locomotorii și mentale, într-un cadru natural mirific, pe Lacul Techirghiol. Evenimentul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități fizice și/sau mentale.

INFORMAȚII TRASEU

1. Locul și durata desfășurării evenimentului

Tip traseu: expediție pe lacul Techirghiol

Nivel pregătire: începător

Traseul Techirghiol Kayal Special Tour este accesibil persoanelor cu dizabilități locomotorii și mentale. Se recomandă atât participanților, cât și asistenților personali grijă în hidratare, alimentație și echiparea corespunzătoare condițiilor meteo (citește secțiunile Regulamentul oficial și Recomandări).

Traseul se va desfășura pe Lacul Techirghiol. Organizatorii vor fi în permanență pe toată durata evenimentului alături de grupul de participanți și, măsura în care există participanți care au nevoie de asistență, aceasta le va fi acordată.

Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoane cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace specific adaptate persoanelor cu dizabilități.

OBSERVAȚII

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din detaliile și condiţiile stabilite prin prezenta informare despre traseu, înaintea și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, precum condiții meteo nefavorabile, dar nu înainte de a anunţa participanții despre aceste modificări.

2. Condiții de participare

Vârsta minimă* pentru participarea la Techirghiol Kayak Special Tour este de 7 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

________

* Vârsta se calculează în funcție de anul nașterii.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Toți asistenții personale trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau asistent personal) este de acord că Organizatorul nu poate fi considerat responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (asistent personal) trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

3. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere alăturate, până joi, 27 iunie 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Doar 10 persoane cu dizabilități, împreună cu părinții/asistenții personali pot lua parte la aventura Techirghiol Kayak Special Tour!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze locul său, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa: office@aisser.ro.

4. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea din spatele Bazei nautice, cu mențiunea că părinții/ asistenții personali își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoanele cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace adaptate persoanelor cu dizabilități.

5. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, pelerină de ploaie, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate al asistentului personal. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere Generală (formular prestabilit), ce se va completa cu datele necesare la fața locului.

 

Regulamentul oficial

1. Organizatorul evenimentului Techirghiol Kayak Special Tour

Asociația AISSER Călărași, cu sediul în B-dul Republicii, nr. 50B, CUI: 29257763

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricare din condiţiile stabilite în prezentul Regulament, înainte și în perioada desfășurării evenimentului, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunţa participanții despre aceste modificări.

2. Locul și durata desfășurării evenimentului

Kayak Special Tour este un eveniment cu caiace destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, însoțite de părinți/tutori/asistenți personali, într-un cadru natural deosebit, ce se va desfășura luni, 1 iulie, pe lacul Techirghiol. Evenimentul va începe la ora 10:30, din zona Bazei nautice. Punctul de întâlnire este în parcarea din spatele Bazei nautice. Participanții sunt așteptați la punctul de întâlnire începând cu ora 9:30 până la 10:30. Orice persoană care va ajunge la punctul de întâlnire după ora 10:30 nu va mai putea participa la evenimentul Techirghiol Kayak Special Tour.

3. Condiții de participare

Vârsta minimă pentru participarea la Techirghiol Kayak Special Tour este de 7 ani, care vor fi însoțiți de un părinte/tutore pe toată durata evenimentului.

Fiecare asistent personal își asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate a lui și a persoanei însoțite. Orice asistent personal trebuie să dea dovadă de fair play pe toată durata evenimentului.

Participarea la acest eveniment este făcută pe proprie răspundere și risc. Prin înscrierea și participarea la eveniment, fiecare participant (persoană cu dizabilități sau/și părinte/ asistent personal) este de acord că organizatorii și personalul responsabil pentru eveniment nu pot fi considerați responsabili pentru accidente sau prejudicii rezultate în urma participării la acest eveniment. Fiecare participant (părinte/ asistent personal) trebuie să semneze Acordul de participare înainte de eveniment.

4. Echipament obligatoriu

• Vor fi permise numai echipamentele puse la dispoziția participanților oferite de Organizator exclusiv la acest eveniment;

• În cazul unor defecțiuni sau a unei opriri, participantul și/sau persoana asistată este/sunt obligat (ți) să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să rezolve problema într-un loc sigur, fiind asistat (ți) de către un reprezentant al Organizatorului, doar în cazul în care defecțiunea este minoră.

• Echipamentul Organizatorului va putea fi utilizat exclusiv doar pe durata evenimentului, ce va fi înmânat la punctul de întâlnire, urmând ca înaintea startului să testeze echipamentul alocat și să facă setările necesare doar în prezența unui reprezentant al Organizatorului, la Ședința tehnică.

5. Utilizarea echipamentului Organizatorului

Persoanele înscrise vor utiliza, cu titlu gratuit, echipamentul Organizatorului, în limita stocului disponibil pentru eveniment, acestea urmând a fi date în ordinea cererilor de înscriere – „Primul venit, primul servit”. Predarea echipamentului va fi realizată la punctul de întâlnire din parcarea din spatele Bazei nautice, cu mențiunea că părintele/ asistentul personal își asumă responsabilitatea de a avea grijă să predea echipamentul în starea inițială cum i-a fost atribuit. După finalizarea evenimentului, toate echipamentele vor fi predate la punctul de întâlnire stabilit de Organizator în ziua respectivă.

Pentru acest eveniment, Organizatorul va pune la dispoziție echipamente specifice pentru persoanele cu dizabilități. Echipamentele ce vor fi utilizate în cadrul evenimentului sunt caiace adaptate persoanelor cu dizabilități.

6. Recomandări

• Bidoane cu apă (de preferat să fie fixate la îndemână) sau rucsac cu kit de hidratare inclus;

• Ochelari de soare (după caz);

• Echipament specific activității derulate;

• Telefon mobil.

7. Procesul de înscriere

Înscrierea este exclusiv online, prin completarea Cererii de înscriere, până joi, 27 iunie 2019, ora 23:59. Atenție! Numărul de participanți este limitat! Conform proiectului „Row Adventure”, doar 10 persoane cu dizabilități, însoțite de părinți sau asistenți personali pot lua parte la aventura Techirghiol Kayak Special Tour, așadar nu sta pe gânduri, înscrie-te cât mai curând!

În ziua evenimentului NU se mai fac înscrieri. Dacă dintr-un motiv întemeiat, persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea sau să cedeze altcuiva locul, poate face acest lucru printr-un e-mail trimis la adresa office@aisser.ro.

Nu există taxe de înscriere! Participarea la eveniment este GRATUITĂ!

8. Ridicarea kiturilor de participare

Kitul de participare va fi oferit gratuit, în limita stocului de promoționale disponibil, alocat pentru acest eveniment. Kitul conține: rucsac, tricou, șapcă, breloc, stick USB 64 gb, pelerină de ploaie, agendă și pix. În total vor fi acordate 10 kituri.

Kitul de participare va fi ridicat în ziua evenimentului, pe baza actului de identitate. La ridicarea kiturilor se semnează Declarația pe propria răspundere generală (formular prestabilit), ce se va completa la fața locului.

9. Traseu

Punct și orar de întâlnire cu participanții: în parcarea din spatele Bazei nautice, la ora 10:30, când va fi organizată o Ședință tehnică dinaintea Startului.

Traseul este recomandat doar persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor lor (părinți, tutori, asistenți personali), gradul de dificultate fiind începător!

10. Coordonatori de traseu

Organizatorul vor fi în permanență pe toată durata evenimentului, pe traseu, alături de grupul de participanți prin coordonatorii de traseu.

11. Ședința tehnică

Înaintea STARTULUI se va organiza ședința tehnică pentru a oferi detalii participanților despre traseu, organizare, punctul de hidratare/alimentare, precum și Regulamentul evenimentului. Totodată, cu această ocazie se va face un instructaj pentru utlizarea echipamentelor Organizatorului, se vor testa, se vor pregăti individual, în conformitate cu nevoile fiecărui participant în parte.

12. Resposabilități

Responsabilitățile Organizatorului:

• asigură kitul de participare pentru persoanele cu dizabilități;

• asigură traseul, prin prezența reprezentanților săi pe toată durata evenimentului. Vor exista coordonatori de traseu, care vor sta în permanență alături grupul de participanți;

• asigură punctul de rehidratare/alimentare/verificare echipamente;

• asigură siguranța pe traseu;

• asigură fotografii pe parcursul evenimentului;

• asigură efectuarea ședinței tehnice înaintea evenimentului;

Organizatorul este exonerat de răspundere dacă în timpul traseului, participanții se accidentează. Totodată, în condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amânarea/anularea evenimentului.

Responsabilitățile Participantului:

• toți participanții iau parte la aventura Techirghiol Kayak Special Tour pe proprie răspundere;

• participanții și/sau însoțitorii lor se obligă să prezinte un act de identitate la ridicarea kitului și a validării înscrierii;

• fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările coordonatorilor de traseu. În locurile unde aceștia nu sunt, să manifeste prudență și să respecte următoarele reguli:

–  participantul din față, are obligația să nu-l șicaneze și să-i permită depășirea celui din spate, în cazul în care acesta este mai rapid;

• Participantul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (alte echipamente) nu poate cere daune morale sau materiale și renunță prin însăși înscrierea la eveniment la orice drept de a solicita despăgubiri ulterioare;

• concurenții trebuie să cunoască Regulamentul și să participe la Ședința tehnică, să considere cu precauție informațiile anunțate de Organizator în Ședința tehnică, când vor fi anunțate detaliile oficiale, chiar dacă acestea nu sunt redactate în prezentul Regulament;

• în cazul constatării unui accident, participanții sunt obligați să îl raporteze coordonatorului de traseu aflat în apropierea lor;

• participanții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător;

• participanții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu;

• participanții vor fi alimentați de către membrii staff-ului echipei doar în punctul de alimentare stabilit pe traseu, ce va fi comunicat în ședința tehnică.

13. Condiții ce atrag eliminarea din eveniment

• neparcurgerea traseului împreună cu grupul de participanți;

• comportamentul lipsit de fair play și limbaj trivial față de participanți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea, șicanarea etc.);

• abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în punctul de alimentare și în zona de Start/Sosire.

14. Forță Majoră

În cazul în care organizarea Techirghiol Kayak Special Tour este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, Organizatorul își rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea evenimentului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament de câte ori este necesar. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a proiectului – www.rowadventure.eu.

Prin înscrierea la eveniment, participanții declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către Organizator, precum și cu participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Row Adventure”, în cadrul căruia se derulează.

Participarea la eveniment, aceasta implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de Asociația AISSER, în scopul desfășurării evenimentului și a comunicării informațiilor utile, precum și, în timpul și după acesta, în scopul promovării evenimentului și a proiectului „Row Adventure”, în cadrul căruia se derulează.

 

 

ROW за FUN - Techirghiol Kayak Special Tour

  Констанца, Текиргьол 01 юли 2019

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ И РЕГЛАМЕНТИ

 

ROW for FUN - Techirghiol Kayak Special Tour ни кара да надхвърлим нашите граници, да изследваме нови области и да насърчаваме равенството и свободата на движение за хора с умствени и опорно-двигателни увреждания, в прекрасна природна обстановка, на езерото Текиргьол. Събитието е предназначено изключително за хора с физически и / или умствени увреждания.

 

Techirghiol Kayak Special Tour е събитие, което има за цел да привлече вниманието към бариерите, пред които са изправени хората с увреждания. Това е алармен сигнал, който искаме да използваме за интеграцията на хората с увреждания в обществото и пълния им и равен достъп до обществото. Искаме това събитие да е само началото на дълга поредица от събития за хора с увреждания, чрез които можем да им осигурим радост, като ги ангажираме в развлекателни и забавни дейности, да почувстват, че имат право на живот.

 

Очакваме ви в уникална обстановка да вземете каяк на езерото Текиргьол. Намирайки се в защитена зона (в рамките на географската степ и понтически биорегион), ще имаме уникална сесия за наблюдение на птици - уникално шоу в естествена зона, която осигурява условия, подходящи за няколко вида мигриращи птици. Езерото Текиргьол е най-голямото солено езеро в Румъния, с дължина от 7 500 m.

 

Стартът на приключението за хора с увреждания с каяци адаптирани към нуждите им за пътуване, ще бъде даден от Морската база от Текиргьол, която принадлежи на Румънския морски клуб. Организаторът ще осигури специфично оборудване за 10 души с увреждания.

 

Мястото за срещи ще бъде на паркинга на морската база, с начало в 10:30, където ще се проведе техническата сесия последвана от СТАРТ на събитието в 11:00.

 

Това събитие не е състезание! Специалният тур на каяк е спортно събитие без регистрационна такса за ограничен брой от 10 участници.

 

За повече подробности относно събитието, моля, прочетете информацията за маршрута , Официални правила и препоръки.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАРШРУТ

1. Място и продължителност на събитието

Тип на маршрута: експедиция на езерото Техиргьол

Ниво на подготовка: начинаещ

Techirghiol Kayak Special Tour е достъпен за хора с умствени и двигателни увреждания. Препоръчва се както за участници, така и за лични асистенти, които се грижат за хидратация, хранене и оборудване, подходящи за метеорологичните условия (прочетете раздели Официални правила и препоръки).

 

Маршрутът ще се проведе на езерото Техиргьол. Организаторите ще бъдат постоянно с групата участници през цялото събитие и ако има участници, които се нуждаят от помощ, то тя ще им бъде предоставена.

 

Организаторът ще осигури специфично оборудване за хора с увреждания. Оборудването, което ще се използва по време на събитието, са каяци, специално пригодени за хора с увреждания.

ЗАБЕЛЕЖКИ

Организаторът си запазва правото да променя всякакви подробности и условия, установени от тази информация за маршрута, преди и по време на събитието, по основателни причини, като например неблагоприятни метеорологични условия, но не преди да уведоми участниците за тези промени.

 

2. Условия за участие

Минималната възраст * на участниците в Techirghiol Kayak Special Tour е 7 години, който ще бъдат придружавани от родител / настойник през цялото събитие.

________

* Възрастта се изчислява според годината на раждане.

Всеки личен асистент поема пълна отговорност за здравето на себе си и на придружаващия го човек. Всички лични асистенти трябва да показват честна игра през цялото събитие.

 

Участието в това събитие е на ваш риск и отговорност. Регистрирайки се и участвайки в събитието, всеки участник (човек с увреждания или личен асистент) се съгласява, че Организаторът не може да бъде отговорен за злополуки или щети в резултат на участие в това събитие. Всеки участник (личен асистент) трябва да подпише споразумението за участие преди събитието.

 

3. Процесът на регистрация

Регистрацията е изключително онлайн чрез попълване на приложената форма за кандидатстване до четвъртък, 27 юни 2019 г., 23:59 ч. Внимание! Броят на участниците е ограничен! Само 10 души с увреждания, заедно с техните родители / лични асистенти могат да участват в приключението на Techirghiol Kayak Special Tour!

 

В деня на събитието не се извършва регистрация. Ако поради добра причина лицето, регистрирано онлайн, иска да отмени регистрацията си или да се откаже от мястото си, той може да го направи чрез имейл, изпратен на адрес: office@aisser.ro.

 

 4. Използване на оборудване Организатор

 

Регистрираните лица ще използват безплатно оборудването на Организатора, в рамките на наличните за събитието запаси, те ще бъдат дадени в реда на заявленията за регистрация - „Първи регистриран, първи участник“. Доставката на оборудването ще се извърши на мястото за срещи на паркинга зад Морската база, като се споменава, че родителите / личните асистенти поемат отговорността да се грижат за доставката на оборудването в първоначалното състояние според заданието. След приключването на събитието цялото оборудване ще бъде доставено до мястото за среща, установено от Организатора в този ден.

 

За това събитие Организаторът ще осигури специфично оборудване за хора с увреждания. Оборудването, което ще се използва по време на събитието, са каяци, пригодени за хора с увреждания.

 

5. Раздаване на комплектите за участие

 

Комплектът за участие ще се предлага безплатно, в рамките на наличните промоционални количества, разпределени за това събитие. Комплектът съдържа: раница, тениска, капачка, ключодържател, USB GB стик 64GB, капачка за дъжд, дневник и химикалка. Общо ще бъдат наградени 10 комплекта.

 

Комплектът за участие ще бъде предаден в деня на събитието въз основа на документа за самоличност на личния асистент. Когато комплектите бъдат взети, Декларацията се подписва на собствена Обща отговорност (формуляр по подразбиране), който ще бъде попълнен с необходимите данни на място.

 

ОФИЦИАЛЕН РЕГЛАМЕНТ

 

1. Организатор на Techirghiol Kayak Special Tour

 

AISSER Association Calarasi, със седалище в B-dul Republicii, no. 50B, CUI: 29257763

 

Организаторът си запазва правото да променя всяко от условията, посочени в настоящия регламент, преди и по време на събитието, по уважителни причини, но не и преди да уведоми участниците за тези промени.

2. Място и продължителност на събитието

 

Techirghiol Kayak Special Tour е каяк събитие изключително за хора с увреждания, придружени от родители / настойници / лични асистенти, в специална природна обстановка, която ще се проведе в понеделник, 1 юли, на езерото Текиргьол. Събитието ще започне в 10:30 часа в района на Морската база. Мястото за среща е на паркинга зад Морската база. Очаква се участниците в мястото за срещи от 9:30 до 10:30 часа. Всеки, който пристигне на мястото за среща след 10:30, вече няма да може да участва в събитието за специален тур на каяк.

 

3. Условия за участие

Минималната възраст на участниците в Techirghiol Kayak Special Tour е 7 години, който ще бъдат придружавани от родител / настойник през цялото събитие.

 

Всеки личен асистент поема пълна отговорност за здравето на себе си и на придружаващия го човек. Всеки личен асистент трябва да показва честна игра през цялото събитие.

 

Участието в това събитие е на ваш риск и отговорност. Регистрирайки се и участвайки в събитието, всеки участник (човек с увреждания и / или родител / личен асистент) се съгласява, че организаторите и персоналът, отговорен за събитието, не могат да носят отговорност за злополуки или щети, произтичащи от участие в това събитие. Всеки участник (родител / личен асистент) трябва да подпише споразумението за участие преди събитието.

 

4. Задължително оборудване

• Разрешено е само оборудването, предоставено на участниците, предлагани изключително от Организатора на това събитие;

 

• В случай на повреда или спиране, участникът и / или асистираното лице са / са задължени да разчистят маршрута, за да избегнат инциденти и да решат проблема на безопасно място, като му бъде помогнато от представител на организатора, само ако грешката е незначителна.

 

• Оборудването на Организатора може да се използва само по време на събитието, което ще бъде предадено на мястото за среща, след което преди началото той ще тества определеното оборудване и ще направи необходимите настройки само в присъствието на представител на Организатора, на техническата среща.

 

5. Използване на оборудване на Организатор

Регистрираните лица ще използват безплатно оборудването на Организатора, в рамките на наличните за събитието запаси, те ще бъдат дадени в реда на заявленията за регистрация - „Първи регистриран, първи участник“. Доставката на оборудването ще се извърши на мястото за срещи на паркинга зад Морската база, като се споменава, че родителят / личният асистент поема отговорността да се грижи да достави оборудването в първоначалното му състояние, както му е възложено. След приключването на събитието цялото оборудване ще бъде доставено до мястото за среща, установено от Организатора в този ден.

 

За това събитие Организаторът ще осигури специфично оборудване за хора с увреждания. Оборудването, което ще се използва по време на събитието, са каяци, пригодени за хора с увреждания.

 

6. Препоръки

• бутилки с вода (за предпочитане удобни) или раница с включен комплект за хидратация;

• Слънчеви очила (ако е приложимо);

• Оборудване, специфично за извършената дейност;

• Мобилен телефон.

 

 7. Процесът на регистрация

Регистрацията е изключително онлайн, като попълните формуляра за кандидатстване, до четвъртък, 27 юни 2019 г., 23:59 ч. Внимание! Броят на участниците е ограничен! Според проекта "RowAdventure" само 10 души с увреждания, придружени от своите родители или лични асистенти, могат да участват в приключението на Techirghiol Kayak Special Tour, така че не се колебайте, регистрирайте се възможно най-скоро!

 

В деня на събитието не се извършва регистрация. Ако по уважителна причина лицето, регистрирано онлайн, иска да отмени регистрацията си или да се откаже от мястото, той може да го направи, като изпрати имейл на office@aisser.ro.

 

Няма регистрационни такси! Участието в събитието е БЕЗПЛАТНО!

 

8. Раздаване на комплектите за участие

Комплектът за участие ще се предлага безплатно, в рамките на наличните промоционални бройки, разпределени за това събитие. Комплектът съдържа: раница, тениска, шапка, ключодържател, USB GB стик 64GB, дъждобран ,тефтер и химикалка. Общо ще бъдат раздадени 10 комплекта.

 

Комплектът за участие ще бъде даден в деня на събитието въз основа на личната карта. Когато комплектите бъдат взети, Декларацията се подписва на собствена обща отговорност (формуляр по подразбиране), която ще бъде попълнена на място.

 

 9. Маршрут

Място за среща и график с участниците: на паркинга зад Морската база, в 10:30, когато преди началото ще бъде организирана техническа среща.

 

Маршрутът се препоръчва само на хора с увреждания и техните спътници (родители, настойници, лични асистенти), като нивото на трудност е начинаещо!

 

10. Координатори на маршрута

Организаторът ще бъде постоянно през цялото събитие по маршрута заедно с групата участници чрез координаторите на маршрута.

 

 11. Техническа среща

Преди СТАРТА ще бъде организирана техническата сесия, за да се предоставят подробности на участниците относно маршрута, организацията, хидратацията / точката за хранене, както и регламента на събитието. В същото време по този повод ще се проведе обучение за използването на оборудването на Организатора, тестът ще бъде тестван, ще бъде подготвен индивидуално, според нуждите на всеки участник.

12. Отговорности

Отговорности на Организатора:

• осигурява комплект за участие за хора с увреждания;

• осигурява маршрута, чрез присъствието на свои представители през цялото събитие. Ще има координатори на маршрути, които постоянно ще бъдат с групата участници;

• осигурява рехидратацията / храненето / контролния пункт на оборудването;

• осигурява безопасността по маршрута;

• предоставя фотографии по време на събитието;

• осигурява техническата среща преди събитието;

 

Организаторът е освободен от отговорност, ако по време на маршрута участниците се наранят. В същото време при неблагоприятни метеорологични условия Организаторът може да реши да спре / отложи / анулира събитието.

 

Отговорности на участника:

• всички участници участват в приключението на Techirghiol Kayak Special Tour на свой риск;

• участниците и / или техните придружители са задължени да представят документ за самоличност при повдигане на комплекта и валидиране на регистрацията;

• всеки участник е длъжен да следва указанията на координаторите на маршрута. На места, където е необходимо да бъдете внимателни и спазвайте следните правила:

- участникът отпред има задължението да не бърза и да  позволи да бъде следван, ако е по-бърз;

• Участникът, който претърпи злополука или друг вид материални щети (друго оборудване), не може да иска морални или материални щети и се отказва от самата регистрация в случай, че има право да иска допълнително обезщетение;

• състезателите трябва да познават регламента и да присъстват на техническата среща, внимателно да разгледат информацията, обявена от Организатора на техническата среща, когато ще бъдат обявени официалните данни, дори и да не са изготвени в настоящия регламент;

• в случай на констатиране на произшествие, участниците са длъжни да го докладват на координатора на маршрута в близост до тях;

 

• участниците са задължени да спазват правилата за опазване на околната среда;

• участниците са длъжни да защитават / избягват всички зрители или граждани, случайно пристигнали по маршрута;

• участниците ще бъдат хранени от членовете на екипа само на мястото за хранене, установено по маршрута, което ще бъде съобщено на техническата среща.

 

 13. Условия, които водят до отстраняване от събитието

• отказ на маршрута с групата участници;

• недобросъвестно поведение и непристоен език към участници, организатори или зрители (обида, обличане, тормоз и др.);

• изоставяне на опаковки или други отпадъци по маршрута. Те могат да бъдат оставени само в определените за това места и в зоната Старт / Пристигане.

 

 14. Форсмажор

Ако организирането на Специалния тур на Techirghiol Kayak е възпрепятствано от форсмажорни събития или неблагоприятни метеорологични събития, Организаторът си запазва правото да вземе решение, ако е необходимо, да отложи / спре / удължи събитието или да промени маршрута.

 

Организаторът си запазва правото да променя настоящия регламент толкова често, колкото е необходимо. Тези възможни промени ще бъдат публикувани на официалния уебсайт на проекта - www.rowadventure.eu.

 

Регистрирайки се за събитието, участниците декларират, че са съгласни с обработването на личните данни от Организатора, както и с участието в събитието, което предполага приемането и съгласието на участниците личните им данни да се съхраняват и обработват от Асоциация AISSER, за целите на извършване събитието и предаването на полезна информация, както и по време и след него, за да се популяризира събитието и проекта „Приключенски ред“, в който то се провежда.

 

  Сподели Tweet Сподели

 

01 Jul 2019 10:30

Înscrie-te

Vrei mai multe detalii ? Ne poți contacta aici

UE RO GOV INTERREG