Noutăți

și articole
Concursuri pe Facebook, Instagram și TikTok despre relația tinerilor cu apa

Concursuri pe Facebook, Instagram și TikTok despre relația tinerilor cu apa

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă au lansat trei concursuri, pe Facebook, Instagram și TikTok, în care tinerii trebuie să creeze conținut online original și idei de aplicații mobile pe tema apelor.

Înscrierile se fac până pe 26 octombrie, respectiv 10 noiembrie.

Tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 25 ani sunt provocați să își examineze propria relație cu apa, într-un exercițiu de aplicare a acelor Obiective ale Dezvoltării Durabile, care se referă la legătura între apă, sănătate și bunăstare, la păstrarea calității patrimoniului hidrografic și la impactul apei asupra comunităților.

Concursurile se înscriu în campania „Comunitatea apelor. Apele Unite ale României – A.U.R.”, fiind lansate cu prilejul Săptămânii Europene Dezvoltării Durabile 2020 (European Sustainable Development Week), iar premiile constau în echipamente digitale, utile pentru învățarea online.

 

Competițiile se bazează pe realizarea de conținut online original (video, fotografii, ilustrații, meme) și idei de aplicații mobile.

La concursurile pe Facebook și TikTok înscrierile sunt individuale, iar la concursul de pe Instagram sunt invitate echipe formate din elevii aceleiași clase de liceu.

Înscrierile se fac până pe 26 octombrie pentru concursul de pe Instagram, iar pentru celelalte două concursuri, Facebook și TikTok, deadline-ul este de 10 noiembrie. La competițiile de conținut online pe Instagram și TikTok câștigătorii vor fi desemnați prin votului publicului. Concursul pe Facebook solicită participanților o idee de aplicație mobilă pentru protejarea apelor prin tehnologie și va fi jurizat de experți.

 

Detalii privind cele trei concursuri, condiții de înscriere și regulamentele de participare se găsesc pe www.rowmania.ro/concursuri.

#comunitateaapei  #dezvoltaredurabila

UE RO GOV INTERREG