Noutăți

și articole
ДВА НОВИ СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪРА ОТВОРИХА ВРАТИ В БЕЛОГРАДЧИК

ДВА НОВИ СПОРТНО-ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪРА ОТВОРИХА ВРАТИ В БЕЛОГРАДЧИК

Природните дадености на Белоградчик и региона са привлекателно място за хора, занимаващи се със спорт и туризъм, запалени по природата и движението на чист въздух, търсещи уникални преживявания, с които да релаксират, преживявания за ума и духа.

В сградата на Спортна зала – Белоградчик отвориха врати център  на Сдружение „Спорт за теб и мен” – спортен клуб по кану-каяк с председател Станислав Стоичков, и туристически център на Сдружение „Арете – Спорт“.

„Белоградчик е привлекателно място, тъй като има голямо поле за изява, заради природните дадености на региона” подчертава Иван Терзийски – председател на сдружение „Арете – спорт”.

Двете организации разполагат с професионална спортна екипировка за различни видове спорт – велосипеден туризъм (планински и шосейни велосипеди), водни спортове – каяци, канута, специализирани лодки, както и драконови лодки за любителите на приключения.

Спортните събития с лодки ще бъдат реализирани на езеро Рабиша и язовир Дъбравка от Сдружение „Спорт за теб и мен“. Организацията вече има реализирани редица спортни активности – туристически походи,  велопоходи в региона и план за продължаващи дейности, чиито спортни активности предстоят.

Голяма част от спортните събития на сдружението се осъществяват съвместно с  румънските им партньори. В плановете са заложени ежегоден велосипеден туризъм, туристически походи и практикуването на водни спортове от все по-широк кръг хора.

Спортните дейности могат да бъдат с различна насоченост – състезателен характер;  любителски спорт, семейно или неповторимо преживяване в сплотяването на екип за планиращите тим билдинг, както и реализирането на спортни събития за хора в неравностойно положение.

Събрани от страстта, която всички споделят – изследване на природата в нейното великолепие и защитаване на културните и природни ценности. Двете организации са ръководени от желанието да се разработи нов вид туризъм, съчетание между развлекателен, екологичен и спортен туризъм, чиято основна цел е насърчаване към здравословен начин на живот и промотирането на ресурсите на природното наследство на региона.

В периода от 22 до 26.07.2020г., „Спорт за теб и мен” – спортен клуб по кану-каяк, съвместно с румънските си партньори спуснаха лодките си във водите на езеро Рабиша и язовир Дъбравка за участие в спортна инициатива, реализирана за хора с увреждания и семейства. В събитието участваха 20 души, в това число и придружителите на основната таргет група. Във семейните приключения участие взеха семейства – родители и деца, като техният брой беше повече от 40.

Любовта към живота, водата, спорта, партньорството и приключението свързва участниците, както от българска, така и от румънска страна.

Пожелаваме успех на Спортните клубове във всичките им дейности – за малки и големи любители на природата и спорта, и се радваме на нашето бъдещо сътрудничеството.

 Пресслужба на община Белоградчик  

 

UE RO GOV INTERREG