Noutăți

și articole
Ivan Patzaichin a fost și rămâne cel mai mare canotor al lumii

Ivan Patzaichin a fost și rămâne cel mai mare canotor al lumii

De astăzi, inima Delta Dunării a încetat să bată...

S-a stins din viață legenda Ivan Patzaichin, multiplu campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, declarat Sportivul Secolului al XX-lea de Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe.

Ivan Patzaichin a murit în data de 5 septembrie 2021 la spitalul Elias din București, după ce a pierdut lupta necruțătoare cu cancerul.

Dincolo de performanțele sportive, dintre care 7 medalii olimpice și 4 de aur, a fost un exemplu de implicare socială – s-a întors în satul natal din Delta Dunării și a înființat Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 pentru promovarea #sportului, mișcării în aer liber, agroturismului și ecoturismului. Prin festivalul Rowmania, de zece ani încoace, la fiecare ediție îi provoca pe oameni să urce în bărci și să vâslească pentru comunități verzi-albastre și durabile.

Ivan ne-a inspirat și pe noi să iubim sportul, să fim responsabili cu natura și mereu #implicați în #protejarea și #promovarea Dunării, ca destinație turistică pentru iubitorii de sporturi nautice.

 

Ivan nu mai e cu noi. Avea atâtea proiecte în lucru și mai aveam atâtea să învățăm de la el.

Făcea lucrurile să se întâmple doar cu voința lui proverbială, cu calm și vorbă bună, discreție și infinit bun simț.

“Sunt doar un liant”, spunea tot timpul.

Ne alinăm cu gândul că știa cât de mult este iubit.

Pentru că am avut imensul privilegiu să-l cunoaștem, vă spunem că e o pierdere ireparabilă.

Nu stim ce o sa facem maine, dar știm că ne-a lăsat să purtăm de grija apelor care i-au fost atât de dragi. Și o vom face. - Rowmania

 

Imaginați-vă cum, ascultând „Valurile Dunării”, pe apa bătrânului Danubius, plutesc caiace pline cu aurul olimpic adus de Ivan Patzaichin.

România a pierdut UN OM MINUNAT – talentat, cu mult bun simț și caracter, generos, tenace, dar, mai ales, PRIETENUL tuturor.

Drum lin spre Lumină, Ivan Patzachin! - Romfilatelia

 

Sursă: Rowmania | Romfilatelia | Wikipedia

UE RO GOV INTERREG